Romsdal VGS > Nyheter > Skolestart - 17. august 2020

Assisterende rektor
Mob. +4792666940

Skolestart - 17. august 2020

Oppdatert 12. august 2020: Alle søkere til videregående skoler i Møre og Romsdal har nå fått melding om 2.gangs inntak. I denne nettsaka finner du informasjon om inntak, ventelister og skolestart ved Romsdal vgs.

Svært mange ønsker å få skoleplass ved Romsdal vgs neste skoleår. Pr i dag har vi tatt inn 945 elever ved de ordinære klassene og 150 elever ved voksenopplæringa. Ved alle programområder på Vg1 er det ventelister. Etter at svarfristen gikk ut 3. august tok skolen over arbeidet med inntaket. Dersom det blir ledige plasser i noen av klassene våre, tar vi umiddelbart kontakt med søkerne som står på fylkeskommunens ventelister.

Ofte stilte spørsmål
Mange ringer oss og har spørsmål om inntaket og ønsker å høre om de har fått plass hos oss nå like før skolestart. Vi holder oss lojalt (og strengt) til fylkeskommunens ventelister, og tar kontakt med deg straks dersom du er den neste på ventelista. Om du har spørsmål til oss, ber om at du sjekker fylkeskommunens «Ofte stilte spørsmål» før du ringer (det kan tidvis være vanskelig å komme gjennom på telefon). De fleste opplever å få svar på det de lurer på der.

Ventelister
Tildeling av eventuelle restplasser foregår etter følgende regler:

1. Først tildeles ledige plasser til elever som står på fylkeskommunens venteliste.
  2. Deretter, når alle på fylkeskommunens venteliste har fått tilbud, tildeles plasser etter skolens lokale venteliste.

Hva er lokal venteliste?
Vi har lokal venteliste ved alle utdanningsprogram. Lokal venteliste består av søkere som enten ikke har søkt utdanningsprogrammet/ programområdet eller av søkere som ikke søkte innen fristen. Alle andre som har søkt til Romsdal vgs innen fristen, men ikke har fått plass, står på fylkeskommunens venteliste og disse har prioritet foran de på lokal venteliste. Etter at fylkeskommunens venteliste er tom, gir vi tilbud til søkere på den lokale ventelisten i den rekkefølgen de har tatt kontakt med oss. Dersom du ikke har levert søknad til utdanningsprogram ved Romsdal vgs, men ønsker å stå på lokal venteliste, da bør du ringe skolen så snart som mulig.

Tid og sted for oppmøte ved skolestart
Skoleåret starter mandag 17. august. Med bakgrunn i smittevernreglene vil vi ta i mot elevene i grupper på inntil 200. Alle elever møter ved hovedinngangen, og høytidelig oppstart av skoleåret foregår i skolens kantine/ vestibyle (elevene ved AO møter i egen avdeling).

• Klokka 09.00: Alle elever ved Helse- og oppvekstfag, Påbygging til studiekompetanse (Vg3 og Vg4) og Vg3 Innovasjon og ledelse
  • Klokka 10.00: Alle elever ved AO møter opp i avdelingen. Første skoledag varer til klokka 1300 - bruk inngangen nede ved AO.
  • Klokka 10.00: Alle elever ved Idrettsfag, Vg1 IKT og medieproduksjon og Vg2 IKT-servicefag
  • Klokka 11.00: Alle elever ved Elektro og datateknologi, Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, Vg2 Aktivitør og Vg2 Frisør
  • Klokka 12.00: Vg1 og Vg2 Salg, service og reiseliv (inkl. Innovasjon og ledelse), Bygg- og anleggsteknikk og klasse 3ES1/3TS1
  • Klokka 13.00: Alle elever ved Teknologi- og industrifag (tidligere TIP)

Dersom du kommer før oppsatt klokkeslett, ber vi om at du venter utenfor skolen (med bakgrunn i smittevernreglene får ikke lov til å komme inn før oppsatt tidspunkt). Vi anbefaler derfor at elevene kommer noen minutter før oppsatt klokkeslett, og ber om at dere forlate skoleområdet når dere er ferdig. Selve skolestarten varer mellom 2-3 timer denne første skoledagen. Ordinær opplæring starter tirsdag 18. august.

Kommer du på sykkel eller moped, har vi parkering vest for hovedinngangen.

Velkommen til nytt skoleår!

-rektor-